Hallo iedereen

Hallo iedereen,

Het gaat heel goed met mij en het is hier heel mooi. We hebben op 10 februari de Hooker Valley wandeling bij Mount Cook gedaan. De hele heenweg heb ik een half uur voorop gelopen. Op drie-vierde deel van de wandeling was er een hutje en een wc; toen ik dat zag dacht ik dat dat het einde was, maar dat was niet zo. Toen ik wel bij het eindpunt was, had ik een prachtig uitzicht. Mijn armen, handen en nek waren helemaal rood en ik zweette. Dat kwam omdat ik geen één pauze had genomen en aan één stuk had doorgelopen. Ik had prachtig uitzicht op de Mount Cook en er waren prachtige gletsjers en watervallen. Het meer was ijskoud en helemaal melkwit. Er liep ook een klein riviertje in het meer en er liep een hele grote rivier naar een ander meer van andere gletsjers. Over die rivier liep ook een brug waar ik over overheen moest. Vanuit het andere meer liep ook weer een grote rivier. Daar was ook een brug overheen en ben ik ook over geweest. Er was ook een soort zandbodem met ijs er onder. We hadden ook nog twee sneeuwlawines gezien. Toen ik dus bij het meer zat had ik wel drie kwartier gewacht op mijn vader, moeder en Martijn omdat hun wel pauze hadden genomen. Bij de terugweg liep ik gewoon bij hun. Er waren ook hele kleine vlinders. Eenmaal terug bij de auto zweette mijn voeten heel erg. Maar het was het dik en dubbel waard.
Op 26 januari kwamen we bij Bryan’s, Lizette’s en Juliet’s huis. Hun huis was heel erg mooi. Ze hebben ook een poes: Milou. Er was een heel groot park in de buurt van hun huis en een fish en chips shop. Een fish en chips shop is een frietwinkel. Mayonaise kennen ze hier niet in de fish en chips shop. In plaats daarvan doen ze er tomatensaus bij en heel veel zout. Ik heb dat dus niet gegeten. In het park was een grote speeltuin. Naast de speeltuin was een grote heg van wel 10 meter hoog. Niemand wist het maar Bryan en Juliet hadden ontdekt dat je er in kon klimmen. Je had dan een heel mooi uitzicht over de speeltuinmaar als je er afviel was je dood.
Op 4 februari gingen we met Peter, Shannon, Juliet, Bryan en Lizette op de boot van Peter op Lake Manapouri. Toen ze bij ons op de camping kwamen gingen we eerst drinken. Ze hadden ook voor één nacht een huisje gehuurd. Daarna gingen we naar het meer. Peter had dus de allernieuwste auto met een camera waarmee hij achter de auto kon kijken als hij achteruit reed. Onderweg naar het meer stopte we even bij een klein supermarktje. Shannon kreeg 1 dollar van Juliet als hij met een onderbroek op zijn kop de winkel inliep. Dat deed hij dus. Ha, ha. Toen kwamen we bij het meer. We moesten ook reddingsvesten aan. Het meer had veel inhammen. We zijn ook een stuk op een rivier gegaan. Ik heb ook mogen sturen. Dat was wel bijzonder. We hebben op het eind ook nog gevist. We hadden drie vissen aan de lijn en die zijn toen weer ontsnapt. We hadden dus niets gevangen. Toen we terug waren bij de camping hadden we een barbecue. ’s Avonds gingen Bryan, Shannon, Juliet en ik naar het meer om possems, dit zijn buidelratten. Toen zei Bryan opeens (op zijn engels): ‘Wie nu in het meer gaat zwemmen krijgt 20 dollar van mij’ en toen zei Juliet: ‘voor 10 dollar steek ik mijn hoofd onder water’. Dat vond Bryan goed. Iedereen deed het behalve natuurlijk behalve Bryan zelf. Hij moest dus 10 dollar betalen. We kwamen toen dus helemaal nat thuis.
12 Februari gingen we de Rob Roy wandeling doen. Aan het begin was er een brug die wiebelde heel erg. We moesten echt flink klimmen. Toen we boven waren hadden we heel mooi uitzicht op gletsjers. Er zaten boven ook heel veel kea’s. Eenmaal terug was ik echt heel moe maar het was een prachtige wandeling. Alles bij elkaar heb ik al veel gedaan: ik heb op een quad gereden, een motorboot bestuurd, gekayakt, in een 10 meter hoge heg geklommen, gevist, bergwandelingen gemaakt, met een botsauto van een berg afgereden, voor 10 dollar in het midden van de nacht mijn hoofd in een ijskoud meer gestopt en in de nacht door een oude cowboystad gelopen, over hangbruggen over rivieren gelopen, bijna zeehonden aangeraakt en gebodyboard. Veel hè?

Heel veel groetjes van Stan.