Info

Nieuw Zeeland: eilandenrijk in de Stille Oceaan; ten noordoosten van de Zuidpool. Een land van indrukwekkende, grillige sneeuw- en ijsvlakten en maagdelijke regenwouden met enorme varens. Tal van visrijke glasheldere meren spiegelen de steeds veranderende lucht. De eindeloze zandstranden met azuurblauwe baaien nodigen uit tot urenlange wandelingen terwijl de zon, de regen en de wind voor welkome veranderingen zorgen.
Het Zuiden is trots op zijn ongerepte fjorden en gletsjers. En in de ondoordringbare oerbossen met hun woeste rivieren en glinsterende watervallen leven diverse loopvogels en prehistorische brughagedissen.
Op het Noordereiland sissen de geisers en geeft de aarde zijn warmte in prachtige kleuren af. Vulkanen kunnen actief danwel in diepe rust zijn.
Nieuw Zeeland kent veel stemmingen; het eerste of laatste daglicht zorgt er telkens weer voor dat het landschap een verrassend kleurenpalet vertoont.
Pas duizend jaar geleden heeft de mens hier zijn eerste stappen gezet. De Maori’s, met hun oorspronkelijk rijke cultuur, noemen hun land Aotearoa wat ‘Het land van de Lange Witte Wolk’ betekent. Een geschiedenis gevuld met kolonisten en goudzoekers.
Nu zijn er moderne wereldsteden met rugby-velden, is er de mogelijkheid om te bungee jumpen, te zwemmen met de dolfijnen of walvissen te observeren. Typerend is de geur van barbeques, zijn de uitgebreide kiwiplantages en een niet-voor-te-stellen aantal schapen.
Een land waar de mensen jachtigheid uit de weg gaan en waar plek is voor persoonlijke ruimte.
Het is het land dat door gewone stervelingen niet gauw zal worden vergeten!!